حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحبیب‌الله موسوی

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحبیب‌الله موسوی

متولد ۱۳۳۵ شمسی - علامرودشت - فارس
تحصیلات حوزوی
مدیرکل اسبق اوقاف و امورخیریه قم و فارس
مسؤول مرکز آموزشی، پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در قم

معرفی:

حجت الاسلام و المسلمین سیّد حبیب الله موسوی در سال ۱۳۳۵ در خاندان سادات موسوی در روستای چاه کور علامرودشت دیده به جهان گشود. دوران مکتب و دبستان را در روستای زادگاهش به پایان رساند. آنگاه به دلیل علاقه مندی به دروس حوزوی و کسوت طلبگی با همّت ابویشان آقای حاج سیّد محمّد رضا موسوی و تحت نظارت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ منصور فضلی زاده (محمودی) به شیراز ، مدرسه علمیّه امامزاده ابراهیم (ع) که زیر نظر عالم با تقوی مرحوم حاج عالم آیت اللّهی بود، در سال ۱۳۴۹ مشغول به تحصیل علوم دینی گردید و هم زمان کلاس ششم دبیرستان را در شیراز به پایان رسانید. در سال ۱۳۵۳ عازم حوزه علمیه قم گردید و در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی از محضر اساتید بزرگوار بهره مند گردید. وی در کنار دروس حوزوی به تحصیلات در مدارس دولتی و کلاسیک نیز ادامه داد. در دوران تحصیل در کنار درس به امر تبلیغ دین و نشر معارف اسلامی نیز می پرداخت. پس از انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی از طرف جامعه روحانیت لارستان مقیم قم آن روز، و درخواست نمایندگان مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی جهت آموزش بسیجیان و سازماندهی عشایر و مردم محلی در حمایت از جبهه ها عازم شهرستان لار گردید و سپس به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لارستان برای مدت حدود ۳ سال منصوب گردید. آنگاه برای ادامه تحصیل به قم مراجعت و در محضر مراجعی همچون آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیت الله العظمی موسوی اردبیلی و آیت الله العظمی علوی گرگانی تلمّذ نمودند. در سال های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷ با همکاری دیگر فضلای محلّی، مؤسسات بنیاد معارف اسلامی و مجمع احیای فرهنگ اسلامی را در قم تأسیس نمود.

در سال ۱۳۷۸ به عنوان مدیر کل اوقاف و امورخیریه قم منصوب گردید و همزمان تولیت مسجد مقدّس جمکران و مدیر عامل چاپخانه بزرگ قرآن کریم (اُسوه) نیز به عهده داشت. سپس به دلیل موفّقیّت های کاری در سال ۱۳۸۰ به عنوان مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان فارس منصوب گردید. ایشان در مدّت شش سال مدیریت اوقاف فارس، خدمات فراوانی به موقوفات و اماکن مذهبی و امامزادگان فارس به ویژه منطقه نمودند. تأسیس ساختمان حوزه علمیّه جدید علامرودشت با همکاری دیگر اعضاء هیأت امناء، ساخت و ساز بقعه امامزاده شاه فرج الله و حسینیه بزرگ روستای چاه کور و ده ها مسجد و حسینیه دیگر در منطقه از آثار دوران مسئولیت ایشان است که با همکاری خیّرین و مسئولین، سرانجام گرفته است.

ایشان هم اکنون به عنوان مسؤول مرکز آموزشی، پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در قم مشغول به فعالیت می باشند.

نامبرده در کنار کارهای اجرایی از موضوع پژوهش و تحقیق متون اسلامی و معارف دینی غافل نبوده و در رابطه با کتاب های زیر چه به صورت مستقل و چه گروهی فعالیت تحقیقی و تصحیح و ویرایش متن داشته اند، که عموماً به چاپ رسیده است.

آثار مکتوب:

کتاب مسالک الأفهام (فقه) در ۱۶ جلد به صورت گروهی، این کتاب حائز امتیاز در محافل علمی و کتاب سال گردیده است.

حلیه الأبرار (تاریخ ائمه) در ۵ جلد به صورت گروهی

مدینه المعاجز در ۸ جلد به صورت گروهی

– موسوعه بزرگ «معجم احادیث امام المهدی (عج)» در ۸ جلد به صورت گروهی، این کتاب چندین بار حائز جوایز مراکز مهمّ علمی از جمله مهدویّت در مسجد جمکران گردیده است.

مجموعه مؤلّفات مجاهد بزرگ سیّد عبدالحسین لاری در ۱۱ جلد (به عنوان مسؤول هیأت علمی و اشراف و نظارت) که کنگره آن در سال ۱۳۷۸ در لار برگزار گردید.

– تصحیح و ویرایش کتاب یک مناظره علمی

–  تحقیق و تصحیح کتاب مکارم الأخلاق علّامه طبرسی از علماء قرن ششم هجری

– تحقیق و تصحیح کتاب قصص الأنبیاء سیّد نعمت الله جزایری از علماء قرن یازدهم

– تحقیق و تصحیح کتاب اسرار الآیات ملّاصدرای شیرازی از علماء قرن دهم

– تحقیق و تصحیح مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عبّاس قمّی که برای اوّلین بار در ایران در سال ۱۳۷۵ به صورت کامپیوتری انجام گردید.

– ویرایش، تصحیح و اشراف بر کتاب شجره طیّبه امامزادگان فارس

– تصحیح، ویرایش و تحقیق و مشارکت در تألیف کتاب زیر آسمان خدا که شامل امامزادگان شاخص استان فارس است.

– تصحیح و ویرایش و اشراف بر کتاب راه نجات، تألیف دکتر سیّد محمّد تیجانی تونسی

– ویرایش و اشراف بر کتاب آئین سوگواری اثر علّامه سیّد محسن امین جبل عاملی

– تحقیق، تصحیح و ویرایش کتاب خلاصه زهرالرّبیع سیّد نعمت الله جزائری

– تحقیق، تصحیح و ویرایش کتاب بزم ایران

– ترجمه کتاب البیان فی اخبار صاحب الزّمان گنجی شافعی از علماء قرن هفتم