حجتالاسلام والمسلمین محمدکاظم محمودی
متولد ۱۹ آبان سال ۱۳۳۵شمسی در شهر مقدس کربلا
تحصیلات حوزوی
از محققین برجسته کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی و مجمع احیای فرهنگ اسلامی
معرفی:
حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم محمودی در سال ۱۳۳۵ شمسی در شهر مقدس کربلا متولد شد. بیشتر تحصیلات حوزوی خود را در شهرهای کربلا و نجف گذراند و در سال آخر تدریس حضرت امام خمینی قدس سره، از شاگردان وی بود. و مدتی نزد حضرات آیات عظام سیّد ابوالقاسم موسوی خوئی، شهید سیّد محمد باقر صدر و سید مصطفی خمینی شاگردی نمود. عمده تحصیلات درس خارج ایشان در نجف از محضر آیه الله سیّد علی سیستانی بوده است. ایشان نیز به همراه خانواده خود، در بهار ۱۳۵۸ ش به ایران آمد و در قم سکنا گزید.
وی در زمینه احیای میراث مکتوب، پژوهشگری توانمند و صاحبنظر به شمار می رود و دارای قلمی روان و نظری صائب است. شیخ محمد کاظم در تراجم و رجال صاحب نظر و دارای مطالعاتی وسیع و تحقیقاتی عمیق است.
آثار مکتوب:
- تفسیر فرات الکوفی، از اعلام عصر غیبت صغرا.
- تاریخ نیشابور المنتخب من السیاق، تألیف عبدالغافر بن اسماعیل فارسی (۴۵۱ – ۵۲۹)، انتخاب ابو اسحاق ابراهیم بن محمد صریفینی (۵۸۱ – ۶۴۱). انتخاب دیگری از این کتاب نیز موجود است که انتخاب کننده نامعلوم است، این انتخاب نیز با تصحیح و تحقیق ایشان و به عنوان جلد دوم این کتاب منتشر شده است.
- مجمع الألقاب، تألیف بن فوطی (م ۷۲۳) در شش جلد.
- خصائص أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب، تألیف ابو عبدالرحمان نسائی (م ۳۰۳).
- مناقب أهل البیت من فضائل الصحابه، تألیف احمد ابن حنبل (م ۲۴۱)، و استدراک عبدالله بن احمد (م ۲۹۰) و ابوبکر قطیعی (م ۳۶۸).
- تحفه الطالب، تألیف حسین بن عبدالله سمرقندی (حدود ۱۰۴۳ ق). این کتاب در مجلّه تراثنا، شماره ۶۴ در سال ۱۴۲۱ ق چاپ شده است.
- تهذیب الأنساب، تألیف شیخ الشرف عبیدلی (م ۴۳۵).
- کتاب المعقبین من وُلد الإمام أمیرالمؤمنین ع، تألیف یحیی بن حسن بن جعفر علوی عقیقی (م ۲۷۷).
- معارج الوصول، تألیف محمد بن یوسف زرندی.
- مناقب اهل البیت، تألیف ابن مغازلی.
- فرائد السمطین، تألیف حمویی جوینی، در دو جلد.
- کفایه الطالب، تألیف گنجی شافعی.
- التذکره ، تألیف سیّد علی خان مدنی شیرازی.
- همکاری در تدوین موسوعه الإمامه فی نصوص أهل السنّه، این کتاب به همّت جمعی از محقّقان و نویسندگان در کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی در حال تدوین است که جناب ایشان در این جمع حضور دارند، و تاکنون بیست جلد آن منتشر شده است.
- تحقیق چند رساله قرآنی؛ این رسالهها که در «تراث الشیعه القرآنی» چاپ شده عبارتند از : ۱٫ مطلع البدر فی تفسیر سوره القدر. ۲٫ هدایه الشهاده. هر دو از تألیفات میرزا محمّد بن سلیمان تنکابنی (متوفای سال ۱۳۰۲ ق ) است. ۳٫ نور إنّا أنزلناه، تألیف محمّد علی حائری سنقری (متوفای ۱۳۷۸ ق).
همچنین از ایشان مقالههای متعددی در مجلّههای تخصصی حوزه به چاپ رسیده است.